Lees de eerste UvA Impact Story ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UvA
Bekijk deze mail online | Ook aanmelden? Klik hier
UvA
UvA
Universiteit van Amsterdam
UvA
UvA
UvA
UvA-onderzoekers over de slimme stad
UvA
Overheden en andere partijen leren kennen wie wij zijn, waar we zijn en wat we graag doen. UvA-onderzoekers bekijken het (grote) potentieel, valkuilen en de impact van al die kennis op een samenleving die non-stop met elkaar in verbinding staat.
UvA
Ontdek de slimme stad  →
Uva
UvA
UvA Impact Stories: onderzoek dat ertoe doet
UvA
Digitalisering, kansenongelijkheid, klimaatverandering en de geestelijke gezondheid van Nederlanders. Voorbeelden van thema’s die ons aan het hart gaan en waar we vanuit al onze faculteiten en disciplines aan werken. In de Impact Stories laten we dat zien.
UvA
'Chilling effect' op grondrechten
Uva
Rondom elke ontwikkeling in de slimme stad is een discussie te bedenken. Een van de spannendste gaat over de impact van techniek op het gedrag van de mens. 'Als je weet dat alles gefilmd wordt, verandert je gedrag dan?’
Lees verder  →
Uva
Uva
UvA
'Slimme camera’s roepen een Big Brother-sentiment op, maar bieden juist meer privacy.'

Cees Snoek, hoogleraar Intelligent Sensory Information Systems aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).
UvA
UvA
UvA
UvA
'Vergelijk het met het klimaatprobleem, daar hebben we een gezamenlijk akkoord voor, iets vergelijkbaars moet er ook voor slimme toepassingen komen.'

Niels ten Oever, onderzoeker bij het departement Media Studies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGW)
UvA
Onze AI-experts
Onze AI-experts
UvA
Meer weten over zelflerende zoekmachines, deepfakes, eerlijke AI of de impact van AI op de maatschappij? Onze wetenschappers zijn beschikbaar voor duiding in de media.
UvA
Ontmoet onze experts  →
UvA
Onze (cyber)security experts
Uva
Meer weten over privacybescherming, cybersecurity en (quantum)cryptografie? Onze wetenschappers zijn beschikbaar voor duiding in de media.
Ontmoet onze experts  →
Uva
Uva
UvA
UvA
Meer informatie over AI-onderzoek Meer informatie over AI-onderzoek  → Meer informatie over AI-onderzoek
UvA
UvA
UvA
Meer weten?
UvA

Dit is een speciale editie van onze nieuwsbrief naar pers en andere externe relaties. Wil je meer weten over de onderwerpen in deze nieuwsbrief, neem dan contact op met UvA Persvoorlichting:

T 020 525 2695
E Persvoorlichting@uva.nl

UvA
Twitter Facebook Instagram LinkedIn Youtube
UvA
UvA
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier
UvA