‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UvA
Bekijk deze mail online
UvA
UvA
Universiteit van Amsterdam
UvA
UvA
UvA Nieuws
UvA
UvA
Sociale veiligheid topprioriteit
UvA
Voor de UvA, en voor ons persoonlijk, is sociale veiligheid van studenten en medewerkers een absolute prioriteit. We schamen ons diep voor iedere casus die opduikt. We moeten er allemaal van doordrongen zijn dat er geen plaats mag zijn voor seksisme en racisme aan de UvA en opgetreden wordt waar nodig. Een cultuurverandering is noodzakelijk. Wij staan daarvoor.

Naar aanleiding van de casus van de FGw, waarover NRC zaterdag berichtte, heeft het College besloten een onafhankelijk, extern onderzoek te laten verrichten met het oog op de benodigde stappen voor verbetering. We willen in ieder geval dat naar de volgende vragen wordt gekeken: Hebben wij en de decaan voldoende alert en zorgvuldig gereageerd? Hoe kunnen we de procedures die we voor meldingen en klachten hebben zodanig aanpassen dat het gevoel van veiligheid bij studenten en medewerkers wordt vergroot en de klager zich afdoende beschermd voelt tegen mogelijke nadelen van het indienen van een klacht? En, is in de positionering van de ombudsfunctionaris, de onafhankelijkheid ten opzichte van het bestuur voldoende gewaarborgd?

We zullen de precieze opdracht formuleren in samenspraak met de Taskforce Sociale Veiligheid. Ondertussen moeten we gezamenlijk werk maken van de cultuuromslag die een sociaal veilige UvA vereist.

Geert ten Dam, Karen Maex en Jan Lintsen
Het College van Bestuur
UvA
UvA
UvA Nieuws verschijnt elke week en wordt verstuurd aan alle medewerkers van de UvA, exclusief ACTA en AMC. Relevante berichten kun je aanleveren bij Bureau Communicatie via nieuws-intern@uva.nl. Prefer this newsletter in English? Change your correspondence language in the Self-Service Tool via Zelf regelen > Persoonsgegevens wijzigen.
UvA
Twitter Facebook Instagram LinkedIn Youtube
UvA
UvA
Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je hier af
UvA