‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UvA
Bekijk deze mail online
UvA
UvA
UvA
UvA
Amsterdam UMC
UvA
Nieuwsbrief bachelor Medische Informatiekunde
UvA
november 2021
Mondkapje op vanaf 6 november
UvA
De campus van de Faculteit der Geneeskunde krijgt te maken met verscherpte coronamaatregelen. Vanaf zaterdag 6 november is het weer verplicht een mondkapje te dragen als je door de gebouwen loopt. Als je eenmaal op je plek bent, mag het kapje weer af.

Deze maatregelen blijven van kracht:
  • Doe twee keer per week een zelftest (gratis af te halen bij MFAS)
  • Studenten blijven op de campus en mogen niet in het ziekenhuisgedeelte komen
Ga naar corona update UvA.nl | Ga naar overzicht maatregelen faculteit
UvA
ICT-onderhoud UvA op 20 en 21 november
UvA
De UvA voert op zaterdag 20 en zondag 21 november groot onderhoud uit aan de netwerkinfrastructuur. Systemen zullen gedurende dit weekend niet optimaal werken als gevolg van de werkzaamheden. Meer informatie over de precieze beschikbaarheid van de systemen volgt.
UvA
UvA
Push notificaties via Mijn UvA app
UvA
Met Mijn UvA app kun je nu via push notificaties op de hoogte te blijven van de laatste roosterwijzigingen en al je cijfers. Wil je direct weten wanneer je rooster wijzigt of als een nieuw cijfer in SIS staat? Zorg dan dat je de laatste versie van de Mijn UvA app hebt geïnstalleerd en dat je de app toestemming geeft om push notificaties te ontvangen.
 
Via Mijn UvA app heb je niet alleen toegang tot rooster en cijfers, maar je kunt ook direct naar Canvas, naar de catalogus van de bibliotheek van de UvA en een vraag stellen aan de Student Service Desk. Download de Mijn UvA app in de App Store of de Play Store.
UvA
Herken jij ongewenst gedrag?
Herken jij ongewenst gedrag?
UvA
De UvA is op 21 oktober gestart met een campagne over sociale veiligheid. De campagne maakt ongewenst gedrag zichtbaar en wijst enerzijds op het effect dat bepaald gedrag kan hebben en anderzijds op de mogelijkheden die er zijn om te praten of met hulp een oplossing te vinden.
Op www.uva.nl/oogvoorelkaar komt alles over sociale veiligheid samen, van hulp bij het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen, zoals tips en trainingen, tot de gedragscode en de wegwijzers sociale veiligheid.
UvA
UvA
https://www.uva.nl/campagne/oogvoorelkaar/oogvoorelkaar.html www.uva.nl/oogvoorelkaar  → https://www.uva.nl/campagne/oogvoorelkaar/oogvoorelkaar.html
UvA
UvA
Winnaars onderwijsprijs 2020-2021
Uva
MIKpunt heeft de jaarlijkse onderwijsprijs 2020-2021 uitgereikt. Jeffrey Matray won de prijs voor Beste Medische Informatiekunde docent. Jeffrey is nog maar kort docent en wist nu al de prijs in de wacht te slepen. Eva Hoff ging ervandoor met de prijs voor Beste Geneeskunde docent.
Uva
Eva is een docent van huisartsgeneeskunde met een warm hart voor onderwijs. Floris Wiesman werd uitverkozen tot Beste Master docent. Floris weet als docent vaak lastige studiestof helder uit te leggen. De Beste Bachelor Medische Informatiekunde module werd 3.1 Artificiële Intelligentie, gecoördineerd door Danielle Sent. Zij weet de prijs voor beste vak jaar op jaar binnen te slepen.
UvA
Doe jij mee met de Masterweek?
UvA
Tijdens de Masterweek van 6-13 november worden er Meet & Ask sessies georganiseerd. Docenten en studenten staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. De Meet & Ask sessie voor Medical Informatics staat gepland op 11 november van 17.00 tot 18.00. Je kunt je natuurlijk ook voor een andere master aanmelden.
UvA
Uva
Aanmelden Masterweek Aanmelden Masterweek  → Aanmelden Masterweek
Uva
Uva
Studeren buiten Europa?
Studeren buiten Europa?
UvA
Bij het Global Exchange Programma van de UvA zijn meer dan 90 universiteiten buiten Europa aangesloten. Elke student kan in aanmerking komen voor een uitwisselingsprogramma.
UvA
Wil je meer weten over het Global Exchange Programma, ga dan naar buitenland.uva.nl.
Heb je al concrete plannen gemaakt? De eerste aanmeldperiode is reeds gestart en eindigt op 1 december a.s. In januari en juni 2022 zijn er nog twee aanmeldperiodes. Informatie over aanmelden vind je hier.
UvA
Klimaatdoelen? Ook in de opleiding!
Uva
Deze week presenteren 120 landen tijdens de klimaattop in Glasgow hun plannen om de klimaatdoelstellingen te kunnen behalen. Langzamerhand verankert duurzaamheid zich ook in onderwijs. “De Lancet Countdown rapporteert al jaren over de relatie tussen gezondheid en klimaatverandering. 
Uva
Zij adviseren om duurzaamheid op te nemen in de opleidingen”, vertelt Marieke Sijm, Universitair Docent Medische Informatiekunde. “Wij vinden dat ook erg belangrijk. Daarom is sinds 2020 duurzaamheid als thema verweven in de Master opleiding Medische Informatiekunde binnen de module Organizational Settings of Healthcare. Drie studentes hebben inmiddels een afstudeerstage over duurzame zorg met oplossing uit de Medische Informatiekunde voltooid. Een van de onderzoeken richtte zich bijvoorbeeld op de belastbaarheid van de sterilisatie van ongebruikte instrumenten. We zijn nu gestart met een nieuw keuzevak waarbij studenten de lean methode inzetten en Green Teams van Amsterdam UMC advies geven. Ik verwacht er veel van!”
UvA
UvA
Wanneer heb jij voor het laatst je wachtwoord veranderd?
UvA
De cyberaanval op de UvA begin dit jaar liet nog maar eens zien dat informatiebeveiliging uiterst belangrijk is. Wees onder andere alert op phishing mails. Wil je weten wat jij kunt doen om dit te voorkomen?
UvA
UvA
Bekijk deze tips Bekijk deze tips  → Bekijk deze tips
UvA
UvA
Voel je onveilig door corona? Maak het bespreekbaar.
UvA
We mogen weer naar de campus komen, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen zich daar prettig bij voelt. Voel je je momenteel onveilig? Ben je bang om naar de campus te komen? Maak het bespreekbaar, bijvoorbeeld met één van de studieadviseurs.
UvA
Uva
Maak een afspraak Maak een afspraak  → Maak een afspraak
Uva
Uva
Heb je een studieachterstand?
UvA
De Bachelor MI kent een bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je aan het eind van het eerste jaar minimaal 48 studiepunten (EC) moet hebben behaald. Haal je deze BSA-norm niet, dan krijg je een negatief bindend studieadvies en kun je je opleiding niet vervolgen. In uitzonderlijke gevallen kun je dispensatie krijgen van de BSA-norm. Zie OER, Art. B7.

Studenten met een studieachterstand worden op twee momenten in het jaar door de studieadviseurs uitgenodigd voor een gesprek. Een eerste ronde van gesprekken vindt plaats in december. Heb jij de onderwijseenheid BAM 1.1 niet behaald of niet gevolgd, dan ontvang je binnenkort een uitnodiging voor een dergelijk gesprek via de mail.
UvA
UvA
Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, contactgegevens, etc. Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, contactgegevens, etc.  → Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, contactgegevens, etc.
UvA
UvA
Communicatie Onderwijssupport
Communicatie Onderwijssupport
Vragen, ideeën, commentaar of kopij svp mailen naar:
redactieonderwijs@amsterdamumc.nl
UvA