‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UvA
Bekijk deze mail online
UvA
UvA
UvA
UvA
Amsterdam UMC
UvA
Nieuwsbrief bachelor Epicurus
UvA
oktober 2021
Hoera! De collegezalen zitten weer vol!
UvA
We hebben reikhalzend naar dit moment uitgekeken: volle collegezalen. We gaan weer richting normaal, maar we zijn er nog niet. De belangrijkste maatregel die van kracht blijft is dat we contact tussen studenten en ziekenhuismedewerkers en patiënten gescheiden houden. Dit betekent dat studenten dus nog niet in het ziekenhuis mogen komen. Ook blijft het belangrijk om regelmatig een zelftest te doen. Lees hier de huidige stand van zaken.
UvA
Uva
Lees verder Lees verder  → Lees verder
Uva
Uva
UvA
Zelftesten af te halen bij MFAS
UvA
Fijn dat we weer met zijn allen gebruik kunnen maken van de faculteit. Om dit zo veilig mogelijk te blijven doen zijn er (gratis) zelftesten af te halen in de MFAS-kamer. De kamer is gelegen in de gang rechts van de AH to go op het J-plein en is geopend vanaf 09.00 tot 17.00 uur op doordeweekse dagen. Hopelijk zien we jullie daar!
UvA
Kinderarts en neonatoloog nieuwe decaan
Kinderarts en neonatoloog nieuwe decaan
UvA
Prof. dr. Hans van Goudoever wordt per 1 januari 2022 decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA. Van Goudoever volgt prof. dr. Hans Romijn op, die met pensioen gaat. Goudoever studeerde zelf Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseerde zich tot kinderarts en neonatoloog.
UvA
UvA
https://student.uva.nl/gnk/shared/uva/nl/nieuws/nieuwsberichten/2021/09/hans-van-goudoever-nieuwe-decaan-faculteit-der-geneeskunde-uva.html?origin=ymbG5BZ4QDWCwwDbQk7gVw Lees het nieuwsbericht  → https://student.uva.nl/gnk/shared/uva/nl/nieuws/nieuwsberichten/2021/09/hans-van-goudoever-nieuwe-decaan-faculteit-der-geneeskunde-uva.html?origin=ymbG5BZ4QDWCwwDbQk7gVw
UvA
UvA
UvA
Gesprekken Nationale Studenten Enquête (NSE)
UvA
De opleiding heeft gesprekken gevoerd met studentvertegenwoordigers uit de JVT, Opleidingscommissie en de Studentenraad over de uitkomsten van de NSE 2021. Daaruit kwam onder andere naar voren dat: 
  • cruciale aankondigingen soms ondersneeuwen in de totale informatievoorziening
  • laagdrempelig contact met docenten en mentoren belangrijk is bij studiebegeleiding
  • studenten onzeker zijn over de toetsing in het vaardighedenonderwijs
Zodra ook de antwoorden op de open vraag uit de NSE beschikbaar zijn, beslist het opleidingsteam welke verbeteracties worden ingezet. Informatie daarover volgt in een volgende nieuwsbrief.
UvA
UvA
Lees meer Lees meer  → Lees meer
UvA
UvA
Evaluaties bachelor Geneeskunde
UvA
De evaluaties van RA2 en de Keuzevakken 2020-2021 zijn afgerond. De verslagen met de reflectie van de coördinatoren en de studentrapporten zijn te vinden op Canvas, in de cursus Algemeen bachelor Geneeskunde 21-22. Onder evaluaties en enquêtes vind je zowel de documenten van het lopende jaar als die van vorig studiejaar. Studentrapporten worden alleen geplaatst als de respons voldoende is voor een representatief resultaat.
UvA
Ga naar Canvas  →
Uva
Virtual Study Abroad Fair op 30 oktober
UvA
De UvA Study Abroad Fair vindt dit jaar online plaats op zaterdag 30 oktober. Tijdens dit evenement ontdek je welke mogelijkheden de UvA biedt om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. Hoewel het coronavirus in 2021-2022 nog steeds uitdagingen biedt wat betreft studentenmobiliteit, zitten de UvA en de partners niet stil. De voorbereidingen voor uitwisseling naar het buitenland vanaf september 2022 zijn in volle gang.

Meld je aan en krijg informatie over het Erasmus en Global Exchange Programma, stages en onderzoek in het buitenland, summer schools en verschillende (virtuele) andere programma’s die jou een internationale leerervaring kunnen bezorgen.

Het evenement start met een energieke kick-off op zaterdag 30 oktober om 12.00 uur. Wij van het International office Amsterdam UMC zijn er bij! Jij ook? 
UvA
Uva
Bekijk het programma Bekijk het programma  → Bekijk het programma
Uva
Uva
Presentatie jaarplan Studentenraad op 26 oktober
UvA
De Studentenraad (SR) presenteert het jaarplan op 26 oktober om 15.00 uur in collegezaal 2. Als student ben je van harte welkom om deze avond bij te wonen! De SR richt zich dit jaar onder anderen op communicatie, transparantie vanuit de SR en de mentale gezondheid van studenten. Ook denken ze na over de wereld post-COVID-19. Wat willen we meenemen uit deze periode en wat willen we zo snel mogelijk achter ons laten? Ook presenteert de oude studentenraad het verslag van hun jaar. Na de presentaties van het jaarplan en jaarverslag vindt de constitutieborrel van de Studentenraad 2021-2022 plaats.
UvA
Historisch document
Uva
Wat doe je als je als geneeskundestudent geen coschappen meer mag lopen? Dit en meer hebben masterstudenten beschreven in het boek ‘Vrijdag 13 maart 2020, de dag dat de co met COVID-19 te maken kreeg’.
Uva
Bekijk de digitale versie! Bekijk de digitale versie!  → Bekijk de digitale versie!
Uva
Uva
Uva
Studeren in Engeland
UvA
Wil jij graag een studieonderdeel in het buitenland doen en wil je graag je Engels verbeteren? Hier vinden jullie informatie over Study UK: the essentials > gericht op (aankomende) studenten die geïnteresseerd zijn in studie in het Verenigd Koninkrijk (VK). In de week van 4-8 oktober worden verschillende webinars georganiseerd rondom dit thema. Hierbij zijn 51 universiteiten uit het VK vertegenwoordigd.
UvA
Spreekuur studieadviseurs ook op donderdag
UvA
De studieadviseurs zijn naast de dinsdag tussen 11-13 uur ook weer op donderdag tussen 11-13 uur voor korte vragen telefonisch (020-56 64779) bereikbaar. Meer informatie vind je in de A-Z lijst bij Studieadviseurs.

Een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een studieadviseur maak je online.
UvA
Maak een afspraak!  →
Uva
Onmisbare MFAS dummy!
Onmisbare MFAS dummy!
UvA
Heb je 'm al bekeken? De MFAS stelde een superhandige 'eerstejaars dummy' samen. Stiekem ook best handig voor anderen! Hierin staat (bijna) alles wat je weten wil. Download 'm snel!
UvA
UvA
https://www.mfas.net/eerstejaarsdummy-21-22-geneeskunde/ Download Eerstejaarsdummy  → https://www.mfas.net/eerstejaarsdummy-21-22-geneeskunde/
UvA
UvA
UvA
WIJ GELOVEN DAT STUDEREN BETER, EFFECTIEVER EN LEUKER IS ALS WE WEER GEWOON KUNNEN SAMEN KOMEN. LAAT JE DAAROM VACCINEREN. BESCHERM JEZELF EN ELKAAR. EN DOE GEREGELD EEN ZELFTEST! WIJ GELOVEN DAT STUDEREN BETER, EFFECTIEVER EN LEUKER IS ALS WE WEER GEWOON KUNNEN SAMEN KOMEN. LAAT JE DAAROM VACCINEREN. BESCHERM JEZELF EN ELKAAR. EN DOE GEREGELD EEN ZELFTEST!  → WIJ GELOVEN DAT STUDEREN BETER, EFFECTIEVER EN LEUKER IS ALS WE WEER GEWOON KUNNEN SAMEN KOMEN. LAAT JE DAAROM VACCINEREN. BESCHERM JEZELF EN ELKAAR. EN DOE GEREGELD EEN ZELFTEST!
UvA
UvA
AGENDA
UvA
26 oktober   Presentatie jaarplan Studentenraad
30 oktober   UvA Virtual Study Abroad Fair
UvA
UvA
Op student.uva.nl/gnk vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc. Op student.uva.nl/gnk vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc.  → Op student.uva.nl/gnk vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc.
UvA
UvA
Heb je nog vragen? Afspraak maken?
UvA
  • Heb je vragen over een bepaald blok, thema, of studie-opdracht? Kijk dan eerst op de desbetreffende course op Canvas.
  • Voor overige vragen ga je naar de Digitale Student Service Desk.
  • Op de A-Z lijst vind je alles wat te maken heeft met de regelingen rondom je opleiding en de UvA.
  • Een afspraak maken met International Office over studeren of stages in het buitenland kan ook online.
UvA
Communicatie Onderwijssupport
Communicatie Onderwijssupport
Vragen, ideeën, commentaar of kopij svp mailen naar:
redactieonderwijs@amsterdamumc.nl
UvA