Tientallen journalisten bij de lichamen van oorlogsslachtoffers in Boetsja.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen journalisten bij de lichamen van oorlogsslachtoffers in Boetsja. © Anatolii Siryk/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images

Niet alleen op de grond wordt gevochten: ‘Online voeren de Russen een wereldoorlog’

Behalve de strijd op de grond nam ook de propaganda-oorlog de afgelopen dagen in hevigheid toe. Het is maar de vraag of Oekraïne die aan het winnen is.

  1. Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract
    one chip challenge

    Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstil­stand na hoog chilipeper-ex­tract

    Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press donderdag op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden munitie om er een juridische zaak van te maken.
  2. Nederlander Nino (27) overlijdt in Duitse cel, vernietigende kritiek op gevangenis
    PREMIUM

    Nederlan­der Nino (27) overlijdt in Duitse cel, vernieti­gen­de kritiek op gevangenis

    Nederlander Nino (27) overleed begin dit jaar in een gevangenis in het Duitse Heidelberg. Zijn dood leidde tot een stortvloed aan kritiek van politici, advocaten en ex-medewerkers op de instelling: van bedorven voedsel en een kakkerlakkenplaag tot een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Volgens zijn moeder is Nino in de steek gelaten: ,,Als ze hem goed in de gaten hadden gehouden, was dit niet gebeurd.”