Meerdere illustraties van een hand die het peace-teken geeft. De hand is blauw-geel gekleurd in de kleuren van de vlag van Oekraïne.
Corporate

Plan Poetin in Percepties - mediaoorlog, cyberinfiltraties en de rol van het Westen

Saxion Deventer, Handelskade 75, Deventer

Wat is Poetins Plan met de Oekraïne en welke geduchte wapens worden ingezet om dat plan uit te voeren? Heb je behoefte aan een klein beetje méér duiding over de Russische agressie, dan kunnen de gasten in dit programma jouw vragen daarover ongetwijfeld beantwoorden.

Michel Krielaars is journalist, oud Rusland-correspondent en auteur van het boek Oorlog met Rusland. Hij praat je bij over de manier waarop Poetins regime list en bedrog inzet om de Russische propaganda en de Russische ziel te rechtvaardigen en de Westerse wereld te manipuleren. Peter Pijpers werkt als cyber war-expert bij NL Defensie Academie en weet exact hoe Russische cyber-beïnvloeding werkt om Westerse bedrijven en politieke instituties te beïnvloeden c.q. ontwrichten. Kristina Petrasova is een Russische-Nederlandse documentairemaker met familie in de Oekraïne. Zij is FreeRussia gestart om de Russen online te blijven informeren over de feiten rond de oorlogsvoering. Tot slot willen we graag antwoorden vinden op de vragen die ooit ongetwijfeld aan de orde komen: hoe is het gegaan en wat heeft het Westen/NAVO gedaan c.q. nagelaten?

Sprekers

Samenwerkingspartners

Deze Studium Generale is georganiseerd in samenwerking met Saxnow, Academie Bestuur Recht en Ruimte (Frank van As), Minor Algemene Ontwikkeling (Simon van Renssen), Minor Geschiedenis (Paul Hilferink), Saxion Veiligheidskunde & Digitalisering (Mark Dorenbusch), Academie Creative Technologie (Kirsten Hofman).

Kom je ook?

Dit Studium Generale is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Je kunt fysiek aansluiten in de ruimte D007. Digitaal kun je de sessie via deze link bijwonen. 

oekraine.jpg

Illustrator: Milo Rottinghuis

  • Saxion Deventer, Handelskade 75, Deventer

  • 30 maart 2022 - 16:00 tot 17:10

Gerelateerde artikelen

Event

Studium Generale: Op je 35e met pensioen

23 april 2024 Deventer Burgerweeshuis
Beeld_News.jpeg Event

Studium Generale: News mime performance

4 april 2024 Enschede Enschede Theaterzaal H0.10
SG_Rouw19MRT.JPG Event

Studium Generale: Rouwen, hoe doe je dat eigenlijk?