Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Davidsfonds Roeselare neemt hoge medicijnprijzen onder de loep

  1. Drie studenten wagen zich aan Budapest Rally: “De auto was al gekocht voordat de ouders op de hoogte waren”
    PREMIUM

    Drie studenten wagen zich aan Budapest Rally: “De auto was al gekocht voordat de ouders op de hoogte waren”

    Loïc Desimpelaere (18) uit Roeselare, Jules Teerlinck (18) uit Ieper en Victor Van de Veire (18) uit Eeklo zaten nog maar enkele weken samen op de schoolbanken van Hogeschool Vives in Kortrijk, toen ze zich inschreven voor de Budapest Rally. In juli wagen ze zich aan de meest kleurrijke rally van Europa en doorkruisen ze met een oldtimer negen landen. “We maken van onze Mercedes uit 1992 met 476.000 kilometer op de teller een servicewagen”, lachen de vrienden die gelukkig wel vertrouwd zijn met het sleutelen aan auto’s.
    Roeselare
  2. “Dronken gevoerd en dan in toilet misbruikt”: veertiger krijgt 18 maanden cel voor aanranding 16-jarige jongen op café

    “Dronken gevoerd en dan in toilet misbruikt”: veertiger krijgt 18 maanden cel voor aanranding 16-jarige jongen op café

    Hij was naar eigen zeggen 25 maar bleek in werkelijkheid 43. Een veertiger is dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor de aanranding van een 16-jarige jongen op café in Roeselare. Verkrachting achtte de rechter niet bewezen. “Hij was letterlijk en figuurlijk kotsmisselijk”, aldus Emma Martin, de advocate van de jongen.
    Roeselare