‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UvA
Bekijk deze mail online
UvA
UvA
UvA
UvA
Amsterdam UMC
UvA
Nieuwsbrief bachelor Medische informatiekunde
UvA
maart 2021
Van winter naar lente
Van winter naar lente
UvA
Monique Jaspers: "De afgelopen weken deden het hart van schaatsliefhebbers harder kloppen. Vol verwachting keken ze uit naar de dag dat ze hun schaatsen konden onderbinden om het natuurijs op te gaan!"
UvA
Lees verder  →
UvA
Wat gebeurt er veel
UvA
Saskia Peerdeman: "Kort geleden nog waren we in de greep van het weer in Nederland. Van vijftien centimeter sneeuw, naar lenteweer met bloeiende krokusjes en fluitende vogeltjes. Onvoorstelbaar hoe snel het weer, maar ook de temperatuur, kan veranderen. Andere veranderingen in Nederland gaan tergend langzaam. We mogen weer naar een kapper en af en toe een winkel in, maar het heeft nog geen verandering gegeven voor jullie. Landelijk worden kleine en voorzichtige stapjes gezet. Er wordt steeds rekening gehouden met een mogelijke volgende golf besmettingen."
UvA
Lees verder  →
Uva
UvA
ATTENTIE: Heb jij het wachtwoord van je UvAnetID nog niet veranderd? *DOE HET DAN NU!!*  Lees in de A-Z lijst onder het lemma UvAnetID hoe. Voorkom blokkade (vanaf 3 maart)! ATTENTIE: Heb jij het wachtwoord van je UvAnetID nog niet veranderd? *DOE HET DAN NU!!* Lees in de A-Z lijst onder het lemma UvAnetID hoe. Voorkom blokkade (vanaf 3 maart)!  → ATTENTIE: Heb jij het wachtwoord van je UvAnetID nog niet veranderd? *DOE HET DAN NU!!*  Lees in de A-Z lijst onder het lemma UvAnetID hoe. Voorkom blokkade (vanaf 3 maart)!
UvA
UvA
Jouw mening is op zo veel manieren belangrijk
UvA
Dit hoor en lees je vaak. Maar de mening van onze studenten is dan ook echt belangrijk. Hieronder zie je drie oproepen waarin gevraagd wordt om je mening. Drie verschillende onderzoeken. Laat je stem maar goed horen!
UvA
UvA
1. Persoonlijke boodschap van TOM BROENS aan JOU. Vul jij ook de NSE in? Je hebt nog tot 10 maart de kans. Jouw mening is echt belangrijk! 1. Persoonlijke boodschap van TOM BROENS aan JOU. Vul jij ook de NSE in? Je hebt nog tot 10 maart de kans. Jouw mening is echt belangrijk!  → 1. Persoonlijke boodschap van TOM BROENS aan JOU. Vul jij ook de NSE in? Je hebt nog tot 10 maart de kans. Jouw mening is echt belangrijk!
UvA
UvA
2. UvA panel
UvA
Wil jij meepraten en -denken met de Universiteit van Amsterdam? Zijn er bijvoorbeeld dingen die de universiteit beter kan doen? Of zie jij zaken die anders moeten? Door mee te doen aan het panel kun je jouw ideeën, wensen en meningen uiten. Daarmee kan de UvA haar communicatie en dienstverlening verder verbeteren, voor jou.
UvA
Lees meer over het UvA panel  →
Uva
3. Studenten ervaringen met online onderwijs
UvA
Het College van Bestuur van de UvA laat momenteel onderzoek doen naar de ervaringen van studenten en docenten met online onderwijs. Wil jij tijdens een online focusgroep vertellen over je ervaringen met online onderwijs. Meld je dan hier aan. Als bedankje voor jouw deelname krijg jij een bol.com-kaart t.w.v. €10.
UvA
Create a Course over Duurzaamheid
Uva
Doe mee met de speciale editie rondom Duurzaamheid.
Vind jij dat er op de UvA meer aandacht voor duurzaamheid in het onderwijs moet komen? Loop je rond met een goed idee voor een nieuw vak? Stuur dan voor 17 maart jouw idee voor een nieuw vak in. Wie weet ben je volgend jaar student-assistent bij jouw eigen vak!
Lees verder  →
Uva
Uva
Boeiende masterclasses
UvA
De Furore masterclass was een groot succes en we waren blij zoveel van de MI bachelor studenten te zien. Lilian Minne en Steyn Kahrel van Furore vonden het leuk om te zien hoe enthousiast iedereen meedeed, met name bij de ‘Pokeren met meldingen’ workshop!
De volgende masterclass wordt gehouden door M&I Partners en is op donderdag 18 maart van 16 tot 18 uur. M&I Partners is een ICT-adviesbureau dat klanten adviseert bij het ontwikkelen van hun digitale en ICT-strategie.
We hopen dat jullie deze masterclass bijwonen, want het is een goede oriëntatie op de arbeidsmarkt en mogelijke stages. Houd je studentenmail en Canvas in de gaten voor de link voor de masterclass!
UvA
8,5 miljard, wat merkt een student daar van?
Uva
De minister presenteerde onlangs het Nationaal Programma Onderwijs dat is opgesteld in verband met de gevolgen van corona. Een week eerder woonde ze een klinisch college bij in de bachelor Geneeskunde. Daarover lees je hier.
Maar wat kunnen studenten straks merken van de financiële injectie die onderwijs krijgt?
Lees verder  →
Uva
Uva
UvA
 Heb je last van negatieve gevoelens? Je staat niet alleen. Er wordt veel gedaan om studenten te helpen bij stress, eenzaamheid en sombere gevoelens. Hier vind je een lijst van ideeën en adviezen. Heb je last van negatieve gevoelens? Je staat niet alleen. Er wordt veel gedaan om studenten te helpen bij stress, eenzaamheid en sombere gevoelens. Hier vind je een lijst van ideeën en adviezen.  →  Heb je last van negatieve gevoelens? Je staat niet alleen. Er wordt veel gedaan om studenten te helpen bij stress, eenzaamheid en sombere gevoelens. Hier vind je een lijst van ideeën en adviezen.
UvA
UvA
UvA
Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc. Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc.  → Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc.
UvA
UvA
International Office update
International Office update
UvA

Deze maand over Erasmus+ en Brexit, Coschappen en stages 2021 en Universitas 21 Health Sciences Group (U21 HSG). En lees over wat het International Office nog meer voor jou kan betekenen.

UvA
Lees verder  →
UvA
Heb jij een idee hoe jij het onderwijs zou willen veranderen? Wil jij meepraten en beslissen over belangrijke onderwerpen in het onderwijs? Ga dan de medezeggenschap in!
UvA
Meld je aan voor de verkiezingen van de Studentenraad  →
Uva
Onderwijsevaluatie
UvA
De evaluaties van BAM1.2, BAM1.3 en BAM2.3 2020-2021 zijn afgerond. De studentrapporten en gespreksverslagen zijn te vinden op Canvas, in de course van de betreffende jaargroep.
UvA
Bericht van de Medische Bibliotheek
UvA
Al enige tijd zijn er problemen met de toegang tot de (betaalde) wetenschappelijke literatuur. Journals en uitgeverijen zijn lastig of niet te bereiken via de zogenaamde BAMC route (de ‘Buiten-AMC’ers’). Deze literatuur is wel toegankelijk via de CDW. Dat geldt dus voor masterstudenten en bachelorstudenten met een bijbaan in het AMC. Voor de andere studenten wordt naar een oplossing gezocht. Eventueel kun je nog voor pdf’s terecht via de UvA-UB bij de full tekst via je UvAnetid.
UvA
Ondertussen op de social media
UvA
Terwijl wij onze groep volgers op Insta en Facebook langzaamaan zien groeien (welkom!), komen we op YouTube in TikTok ook leuke posts tegen.
UvA
Heb jij toevallig gestudeerd met Emily Charles? Deze Amerikaanse studente vertelt op hilarische manier over haar ervaringen (en blunders) bij haar bachelor Geneeskunde in Amsterdam.
Naar Emily's vlog  →
Ken jij Daisy Veenstra al? Op TikTok plaatst deze jonge psychologe regelmatig raps over de lastige situatie van nu.
Naar Daisy's covid-studentenrap  →
AGENDA
UvA
18 maart: Masterclass bij M&I Partners ICT-advies
UvA
Heb je nog vragen? Afspraak maken?
UvA
  • Heb je vragen over een bepaald blok, thema, of studie-opdracht? Kijk dan eerst op de desbetreffende course op Canvas.
  • Voor overige vragen ga je naar de Digitale Student Service Desk
  • Omdat de Studentenbalie i.v.m. corona gesloten is, kun je bij dringende vragen die je liever niet digitaal stelt, een terugbelverzoek indienen in de DSSD. Vermeld in je bericht dat het een terugbelverzoek betreft, waar je vraag betrekking op heeft en op welk telefoonnummer je bereiken bent.
  • De A-Z lijst op student.uva.nl. Hier vind je alles wat te maken heeft met de regelingen rondom je opleiding en de UvA.
  • Een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een studieadviseur maak je online.
  • Een afspraak maken met International Office over studeren of stages in het buitenland kan ook online.
UvA
Margot Bary en Karin Poldervaart
Margot Bary en Karin Poldervaart
Redactie nieuwsbrief / Communicatie Onderwijssupport
redactieonderwijs@amsterdamumc.nl
UvA
UvA
Deze nieuwsbrief is een publicatie van Communicatie Onderwijssupport.
Vragen, opmerkingen en kopij voor deze nieuwsbrief mail je naar redactieonderwijs@amsterdamumc.nl.
UvA
UvA
UvA
UvA