‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UvA
Bekijk deze mail online
UvA
UvA
UvA
UvA
Amsterdam UMC
UvA
Nieuwsbrief bachelor Medische informatiekunde
UvA
mei 2021
Beste studenten,
Wat hebben we allemaal uitgekeken naar het moment dat we dit tegen jullie konden zeggen. En nu is het bijna zover, zij het nog in bescheiden vorm.
Vanaf woensdag 19 mei kunnen we jullie weer ontvangen in het AMC en rondom het J-plein. Het zal nog niet als vanouds zijn; de samenkomsten zijn nog beperkt qua omvang en karakter, maar na lange tijd is er een begin. Dit betekent dat de ruimtes van de SR en studieverenigingen en het J-plein vanaf die dag niet meer gebruikt worden als vaccinatielocatie. Het is werkelijk geweldig hoe jullie verenigingen hebben meegewerkt bij het ter beschikking stellen van deze ruimte. Veel dank daarvoor!
We houden jullie natuurlijk goed op de hoogte van hoe, wanneer en in welke vorm we jullie weer graag verwelkomen. Dit kan per opleiding verschillen. Omdat roosters niet zomaar even om te zetten zijn, zetten de geneeskunde-opleidingen daarbij vooral in op het sociale aspect en de medische informatiekunde opleidingen deels ook op onderwijs-op-locatie.
Via Canvas houden we je op de hoogte.
Tot binnenkort!
UvA
UvA
Er mag steeds íetsje meer. Toch kun je last hebben van negatieve gevoelens. Je bent niet de enige. Zoek hulp of afleiding bij stress, eenzaamheid en sombere gevoelens. Hier vind je een lijst van ideeën en adviezen. Er mag steeds íetsje meer. Toch kun je last hebben van negatieve gevoelens. Je bent niet de enige. Zoek hulp of afleiding bij stress, eenzaamheid en sombere gevoelens. Hier vind je een lijst van ideeën en adviezen.  → Er mag steeds íetsje meer. Toch kun je last hebben van negatieve gevoelens. Je bent niet de enige. Zoek hulp of afleiding bij stress, eenzaamheid en sombere gevoelens. Hier vind je een lijst van ideeën en adviezen.
UvA
UvA
UvA
Frisse Gedachtes. De site www.frissegedachtes.nl is opgericht voor studentenwelzijn.  Hier kun je (anoniem) chatten met psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen, je vindt er wandelmaatjes en meer. Frisse Gedachtes. De site www.frissegedachtes.nl is opgericht voor studentenwelzijn.  Hier kun je (anoniem) chatten met psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen, je vindt er wandelmaatjes en meer.  → Frisse Gedachtes. De site www.frissegedachtes.nl is opgericht voor studentenwelzijn.  Hier kun je (anoniem) chatten met psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen, je vindt er wandelmaatjes en meer.
UvA
UvA
Win jij de Echo Award?
Uva
Dé prijs voor studenten met een niet-westerse achtergrond die opvallen door hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. Ben jij dat misschien? Meld je vóór 1 juni aan bij het Opleidingsteam MI en maak kans op een UCLA Summercourse in de VS in 2022.
Uva
UvA
Lees meer en meld je aan als je jezelf hierin herkent Lees meer en meld je aan als je jezelf hierin herkent  → Lees meer en meld je aan als je jezelf hierin herkent
UvA
UvA
Marcel Levi bij College Tour
UvA
Marcel Levi, voormalig AMC-bestuursvoorzitter en decaan, en nu voorzitter van NWO en hoogleraar Geneeskunde aan de UvA, is te gast in het nieuwe seizoen van College Tour. De opnames zijn op vrijdag 14 mei in de Aula van de UvA. Heb jij dé vraag aan Levi, dan maak je kans maken om erbij te zijn.
UvA
Dien je vraag deze week nog in  →
Uva
Heleen van de Leur
Heleen van de Leur
UvA
Onze geneeskundestudent Heleen stond op het punt aan de master te beginnen nadat ze het schakel-programma met succes had voltooid. Helaas is zij op 6 april gestorven. Heleen had talent, ook in de muziek. Zij stond enthousiast en positief in het leven en was social bewogen. Studenten en docenten gedenken Heleen met liefde en respect.
UvA
17 mei: Masterclass: Internationalisering@home
UvA
Veel studenten ervaren een studie of stageperiode in het buitenland als een meerwaarde voor hun opleiding. Internationalisering betekende tot voor kort bijna per definitie: mobiliteit. En dan vooral uitgaande mobiliteit, voor onze eigen studenten. Internationalisering heeft een veel bredere betekenis gekregen. Denk aan internationale onderwijsprojecten, onderwijs in interculturele vaardigheden of virtual classroom onderwijs. Hoe doen we dat nu precies? Wat werkt wel, wat ook niet, en waar liggen uitdagingen? Wat komt erbij kijken? In deze TLC masterclass komen vijf experts aan het woord die ingaan op deze vragen. De masterclass is voor onderwijsmedewerkers, studenten Geneeskunde en Medische Informatiekunde UvA en beleidsmakers.
UvA
Meld je aan via deze link  →
Uva
Presentatie stage-papers
UvA
Op woensdag 26 mei presenteren 3e jaars Medische informatiekunde studenten hun paper bij het symposium. Hun stages liepen vanaf januari en het symposium is het sluitstuk daarvan.
Opvallend dit jaar is dat, waarschijnlijk door de covid-maatregelen, de helft van de stageplekken in het AMC zijn. Dus veel onderzoekprojecten hebben daarvan kunnen profiteren. We hopen dat de presentaties in kleine groepjes in het AMC gehouden kunnen worden en dat alle andere bachelor MI studenten mee kijken via Zoom.
Tijdens de pauze wordt er gewisseld  en geven tweedejaars studenten, onder leiding van Dr. Jan-Henrik Leopold, posterpresentaties van de software engineering projecten. Wij kijken ernaar uit!
UvA
Stem ze naar de finale
Uva
Drie Medical informatics studenten, Daphne, Sabine en Muamer, hebben een super duurzaam concept voor een nieuws keuzevak ingediend. Zij zitten in de halve finale. Met jouw stem kunnen ze bij de beste vijf in de finale komen. Klik snel door en stem vóór 11 mei op optie 4: 'Duurzame zorgen in de zorg'.
Uva
Klik en stem nu! Klik en stem nu!  → Klik en stem nu!
Uva
Uva
Uva
International Office update
International Office update
UvA
Helaas is het nog niet toegestaan om (wetenschappelijke) stages in het buitenland te doen. Wil je toch praten over studiemogelijkheden in het buitenland, maak dan een afspraak met het International Office AMC.
UvA
Online Summer School aan de University of Ghana: the art of Academic Writing. , van 2 tot 6 augustus 2021. Heb je interesse? Kijk dan voor meer info op de A-Z lijst en meld je vóór 15 juni a.s. aan bij International Office AMC.
Uva
Bezoek aan Ksyos: Monique Jaspers organiseerde de 5e masterclass voor alle MI-studenten, deze keer bij Ksyos. Ksyos gaf een presentatie over digitale zorg en over de domeinen waarin het bedrijf opereert. Gevolgd door een mondmasker-quiz en informatie over stagemogelijkheden, was deze masterclass weer een succes.
Uva
De volgende masterclass is op 20 mei a.s. Dan gaan we naar zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Daar krijg je inzicht over stagemogelijheden en carrièrekansen voor afgestudeerden.
UvA
UvA
Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc. Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc.  → Op student.uva.nl/mi vind je de meeste informatie van jouw opleiding, zoals de A-Z lijst, nieuwsberichten, Covid-richtlijnen, etc.
UvA
UvA
VACATURE: Heb jij hart voor het onderwijs en wil je graag je stem laten horen over de kwaliteit van het onderwijs van de opleiding Medische informatiekunde? Word dan studentlid bij de opleidingscommissie van MI. De opleidingscommissie is op zoek naar een derdejaars bachelorstudent MI. Je wordt benoemd voor de periode van 1 september 2021 tot 1 september 2022. Aanmelden doe je door een mail met je CV en motivatie te sturen naar studentenraad@amc.uva.nl. De deadline voor aanmelding is 6 juni 2021 23:59.
UvA
UvA
Op 7, 8 en 9 mei is er groot ICT-onderhoud op UvA-systemen en kun je geen proeftoetsen maken. Vanaf 10 mei is Testvision weer beschikbaar.
UvA
Online webinar 'Social ondernemen in de zorg'
Online webinar 'Social ondernemen in de zorg'
UvA
Centrale vraag: 'Hoe kun je zowel zakelijk als maatschappelijk succesvol ondernemen?'
UvA
Meer info en aanmelden  →
UvA
Onderwijsevaluatie
UvA
De evaluaties van BAM1.4 en BAM2.4 2020-2021 zijn afgerond. De studentrapporten en gespreksverslagen zijn te vinden op Canvas, in de course van de betreffende jaargroep. Studentrapporten worden alleen geplaatst als de respons voldoende is voor een representatief resultaat.
UvA
AGENDA
UvA
7 mei      TLC Masterclass Internationalisering@home
11 mei     Laatste dag om te stemmen voor de Create a Course challenge
20 mei    Ahti connect webinar: 'Sociaal ondernemen in de zorg'
20 mei    Masterclass bij Zilveren Kruis
26 mei    Presentatie MI Bachelor Stage papers en posterpresentaties
  1 juni    Deadline aanmelden bij opleiding voor Echo Award 2021
UvA
Heb je nog vragen? Afspraak maken?
UvA
  • Heb je vragen over een bepaald blok, thema, of studie-opdracht? Kijk dan eerst op de desbetreffende course op Canvas.
  • Voor overige vragen ga je naar de Digitale Student Service Desk
  • Omdat de Studentenbalie i.v.m. corona gesloten is, kun je bij dringende vragen die je liever niet digitaal stelt, een terugbelverzoek indienen in de DSSD. Vermeld in je bericht dat het een terugbelverzoek betreft, waar je vraag betrekking op heeft en op welk telefoonnummer je bereiken bent.
  • De A-Z lijst op student.uva.nl. Hier vind je alles wat te maken heeft met de regelingen rondom je opleiding en de UvA.
  • Een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een studieadviseur maak je online.
  • Een afspraak maken met International Office over studeren of stages in het buitenland kan ook online.
UvA
Margot Bary en Karin Poldervaart
Margot Bary en Karin Poldervaart
Redactie nieuwsbrief / Communicatie Onderwijssupport
redactieonderwijs@amsterdamumc.nl
UvA
UvA
Deze nieuwsbrief is een publicatie van Communicatie Onderwijssupport.
Vragen, opmerkingen en kopij voor deze nieuwsbrief mail je naar redactieonderwijs@amsterdamumc.nl.
UvA
UvA
UvA
UvA